Nova spletna stran KDU Olimpije

Posted: 10/11/2011 in Splošno, Vadba
Oznake: , ,

Dragi bralci, preljube bralke,

tisti med vami, ki se navdušujete nad olimpijskim dviganjem uteži, se boste bržčas vzradostili ob novici, da ima Klub dviganja uteži Olimpija (Ljubljana) novo spletno stran, kjer boste našli:

 • najrazličnejše podatke o dviganju uteži;
 • urnik vadbe in pogoje za članstvo;
 • program vadbe;
 • vse o tekmovanjih na področju dviganja uteži (v Sloveniji in po svetu);
 • zanimive slike in filmčke;
 • prispevke o različnih vidikih dviganja uteži.

Stran je še rosno mlada, tako da ji dajte nekaj časa, da se razvije in dozori. Pri tem pa vsem, ki se zanimajo za olimpijsko dviganje uteži in bi se radi iz prve roke seznanili s to žlahtno športno panogo, polagam na srce, da gre tukaj za zelo specifične in tehnično zahtevne gibe, zato se jih nikakor ne poskušajte naučiti sami, temveč si najdite primerne inštrukcije s strani usposobljenih inštruktorjev. Poleg KDU Olimpija je dober kraj za treniranje olimpijskih dvigov v Ljubljani tudi Vigor Ground.

Srečno, pametno in pa – previdno!

Vaš S.

Advertisements
Komentarji
 1. PostaniAtlet pravi:

  A dej no, zdej pa zadnji odstavek izpade kot da je to nek bav bav 🙂

  Če citiram iz spletne strani:
  Uporaba glavnih ter pomožnih vaj olimpijskega dviganja uteži je v kondicijski pripravi pomembna zaradi razvoja hitre (eksplozivne) moči, saj klasične vaje moči ne omogočajo optimalnega razvoja hitre moči. Glavni problem slednjih vaj je zaviranje ob zaključevanju giba. Zato večina strokovnjakov, na področju razvoja moči, priporoča izbiro vaj olimpijskega dviganja uteži v kondicijski pripravi športnikov (Hori, Newton, Nosaka in Stone, 2005; Fleck in Kraemer, 2004; Kawamori in Haff, 2004; Hoffman, Cooper, Wendell in Kang, 2004; Newton, 2002; Haff in Whitley, 2001; Mcbride, Triplett – Mcbride, Davie in Newton, 1999; Newton in McEvoy,1998).

  • sebahudin pravi:

   Želel sem le izpostaviti, da je pomembno, da te trenira nekdo, ki se na to spozna, ne pa da bi se šel sam učit gibov z youtuba ali česa podobnega. Saj veš, da je dandanes to zelo v modi. In morda pri nekaterih rečeh niti ni tako problematično, pri olimpijcih pa gotovo je (čeprav se NAČELOMA tudi to MORDA da – recimo, da se nenehno snemaš pa res veliko bereš o tem, gledaš filme, si pozoren na malenkosti itd.;). Ni bav-bav, ampak vseeno je dobro, če se človek zadeve loti premišljeno, ka-li? 😉

 2. PostaniAtlet pravi:

  No, se strinjam… bavbav pa tudi ni 🙂

  PS. V nedeljo je tekma ob 11h, pridite pogledat (vsi, kateri berete)! 🙂

 3. sebahudin pravi:

  Ups, sem pozabil, da tvoja spremlja ta forum. 😉 🙂 Pridem in bom delal zgoraj brez zgibe. Vse za popularnost športa (+ to lahko trenutno počnem :D).

  • PostaniAtlet pravi:

   Pa lih to sem upal, da ne boš… mislim… kazal svojih božanskih prsnih in ramenskih mišic. Še moškim se zašibijo kolena ob pogledu na to popolno delo narave 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s