Rabutanje spletnih jabolk: Malek Chamoun – slep dvigovalec uteži

Posted: 01/11/2011 in Splošno, Vadba
Oznake: , ,

Dragi bralci, preljube bralke,

ker so objave v minulem tednu in vikendu bile povečini inspiracijsko-motivacijsko (in prehranjevalno – o tem znova jutri ;)) obarvane – imeli smo si priložnost ogledati razporo sedemletnega gospodiča Stroe, Salimijev (neuradni) rekord v potegu (217 kg), dvoprstno-enoročne zgibe (in še kaj) plezalca Mitbøja in poduhovljene vragolije parkourovcev -, predlagam, da ta praznični niz zaključimo v istem duhu. Ker pa se zgodi, da človek vsled prezasedenosti z drugimi opravki včasih nima časa stopiti do trgovine ali brkljati po spletu za zanimivimi informacijiami, je zelo priročno, če se lahko sprehodi do soseda in ga zaprosi za sol, poper, posodo za peko ali – kakšno zanimivo spletno vsebino. Tako se je primerilo tudi Sebahudinu, ki se mu je danes na vse kriplje zahotelo kibernetičnih jabolk. Ker pa jih je pred prazniki pozabil kupiti, danes pa so vse trgovine zaprte, je stopil do svojega (medmrežnega) soseda, Domna, ki zase pravi, da je “športni zanesenjak”, da bi ga pobaral, ako ima nemara kakšno odveč. A ker Domna ni bilo doma, želja po jabolkih pa je bila prevelika, se je Sebahudin odločil, da mu bo eno kar zmaknil – eno tako kislo-sladko, predvsem sladko. Da pa bi si olajšal vest, se je odločil, da jo bo delil z vami – kar pomeni, da če preberete ta prispevek do konca, ste sokrivci v kraji in greste v pekel. 🙂

I only keed (RWJ fora ;)) the readers and Domen: vrlemu dvigovalcu sem že napovedal, da mu bom zmaknil ta navdihujoč prispevek in da bo dobil batine, če se misli pritoževati, tisto zgoraj pa je bila le prvonovembrska  blodnja (poglejte v sivino zunaj in mi povejte, da mi zamerite! :)). Skratka, Domen je pred nekaj dnevi objavil prispevek o Maleku Chamounu, slepem dvigovalcu uteži. Poba je star 22 let in dviguje v kategoriji do 85 kg, dvigne pa – wait for it – “140kg potega in 179kg naloga&sunka”! Em, sem že omenil, da je fante slep?

Žal nisem našel nobenega videa, kjer bi lahko videli Chamouna v akciji (tudi na sosedovem zeljniku…em…sadovnjaku jih ni bilo), prilagam pa še drobec, ki ga navaja Domen:

Chamoun was diagnosed with retinitis pigmentosa at the age of seven and by 15 was declared legally blind. The condition has continued to deteriorate over time and today he must use a cane to get around.

“To learn the lifts, other people do it by seeing it done, but I learned to do it all by feel. I use my other senses. Balance is an issue I seem to have worked out” – he explained.

“The weights are easier to see than the bar. But I know the bar is going to be in the middle of the platform. I walk forward up until my legs touch the bar. And I can feel markings on the bar so I can adjust my grip.” To the best of anyone in Australian weightlifting’s knowledge, Chamoun will be the first blind person to compete at the world championships.

Skratka, izjemno presunljivo in navdihujoče – in se lepo sklada z besedami parkourovca Daniela Ilebaca, ki smo si jih ogledali v enem prejšnjih prispevkov:

Confidence isn’t gained over time of practice, it’s gained when you realize that you choose your path, when you choose not to fall (…) If you’re afraid to fall, you’ll fall because you’re afraid. Everything is a choice.

Do kmalu!

Vaš S.

Komentarji
  1. PostaniAtlet pravi:

    Kaj zdej misliš, da si me sposoben s svojim kung fu wudu s* sposoben pretepst??? 🙂

  2. Moka pravi:

    ‘If you’re afraid to fall, you’ll fall because you’re afraid. Everything is a choice.’

    Ta citat mi je bil že v prejšnjem prispevku všeč. In evo ga spet! 🙂 .. in tale poba je res neustrašen!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s