Nori na jutranje obroke: Nate Greenov hiter zajtrk + (manjša) prošnja za bralce in bralke

Posted: 29/10/2011 in Prehrana
Oznake: , ,

Dragi bralci, preljube bralke,

v Sebahudinovem brlogu smo nori na zajtrke. Jup, četudi se sporadično postimo, je resnica pač takšna, in nobenega razloga ni, da bi si glede tega metali pesek v oči. Da vam nekoliko osvežim spomin – doslej smo si imeli priložnost ogledati:

Skratka, nemalo materiala – a idejam in predlogom še ni – in vse kaže, da niti ne bo – konca! Če kaj, potem si reden obiskovalec/obiskovalka preprosto ne more privoščiti izgovorov, da ne ve, kaj naj jé za zajtrk. Sploh pa kaj takega – upam – ne bo mogoče po tem prispevku: danes si bomo namreč ogledali Nate Greenov predlog za hiter, a okusen in zdrav jutranji obrok, hkrati pa imam za vse moje bralce in bralke na koncu prispevka manjšo prošnjo, ki bo – če se obnese – še dodatno obogatila pestrost izbire.

Pa si najprej poglejmo, kaj ima za povedati lepo-obrazni vse-ameriški za-moj-okus-morda-včasih-preveč-komercialno-kičavi Nate Green:

 

Za ta 3-minutni zajtrk potrebujete:

 • nekaj žličk grškega jogurta (dobite ga v skoraj vseh trgovinah) – bolj kremast od običajnega jogurta;
 • 2 merici kazeina – poskrbi, da je
 • žlica arašidovega masla
 • malo črne čokolade
 • mala pest surovih oreškov
 • malo kokosove moke
 • malo vode

Sestavine zmešate – in pojeste. Če imate malo več časa, lahko dobljeno zmes date za nekaj časa v zmrzovalnik, da po teksturi postane podobna sladoledu. Kot vidite, v tem zajtrku prednjačijo predvsem beljakovine in maščobe, tako da je primeren za tiste, ki so na nizkoogljikohidratni dieti (Geco, slišiš?!). Za tiste, ki bi radi pridobili nekoliko mišične mase, Nate Green predlaga sledečo različico:

 • odstranite grški jogurt, arašidovo maslo in oreške;
 • v 2-3 dcl mandljevega mleka dajte 2 banani in ju zmešajte v mikserju;
 • dodajte 2 merici kazeina in še malo mandljevega mleka;
 • mešajte, dokler celotna stvar ne postane pudingasta.

There you have it! Preprosto, a učinkovito.

Zdaj pa še (manjša) prošnja za bralce/bralke: prosil bi vas, da mi na e-naslov (za tiste, ki ga ne poznate, ga najdete tukaj) pošljete kratek opis (lahko po alinejah) + (morda) fotko (čisto preprosto – telefon, karkoli) enega (ali več) vaših ljubših jutranjih obrokov. Dobljeni material bom nato objavil v posebnem prispevku, s čimer bom(o) – vsak na svoj način – morda prispevali k temu, da začnejo redno (in zdravo) zajtrkovati tudi tisti, ki se jih doslej ta navada še ni prijela. V slogi je močali kako že? Za nagrado vam lahko obljubim le kako skodelo dobrega zelenjaka, kozarec hmeljevega zvarka ali kaj podobnega. Se pa že vnaprej zahvaljujem vsem, ki boste sodelovali v tem malem projektu! 😉

Aja, nekaj ljudi me je spraševalo, zakaj pišem blog. Čeprav je moj odgovor (poenostavljeno), da upam, da bom z njim morda vsaj trohico pripomogel, da bi kdo postal boljši človek, vsi vemo, kaj je pravi odgovor: 4-da-ladiez! 😉 V tem duhu prilagam tudi krajšo video-pesmico, namenjeno svoji “bodoči izbranki”. Pa ne pozabi me klikniti, ko bom vpisan, a prou! 😉

 

Lep vikend in praznike vam želim!

Vaš S.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s