Osnove anatomije gibanja

Posted: 26/09/2011 in Splošno
Oznake: , ,

Dragi bralci, preljube bralke,

vas je kdaj zanimalo, kaj za boga imajo v mislih številni trenerji in terapevti, ko govorijo o supinaciji/pronaciji, ekstenziji/fleksiji, abdukciji/addukciji itd? Ste si želeli tudi vi med serijami mrtvega dviga in počepa sodelovati v pogovoru o tem, zakaj je ekstenzija v lumbosakralnem predelu nevarna? In ste kdaj s prezirom pogledovali proti skupini tekačev, ki so poznavalsko razpravljali o plantarni fleksiji in dorzifleksiji? Če ste na zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno, je ta prispevek ravno za vas! (in če pokličete v naslednje pol ure… :D)

Justin s spletne strani 70’s big, bolj znane po svojih razvratnih gurmanskih eskapadah, je pripravil kratek video, v katerih predstavi osnove anatomije gibanja. V pičlih 10 minutah boste -v zameno za malo dobre volje, več sočutja in pristne ljubezni do samega sebe 😉 – na nazoren način spoznali anatomsko abecedo gibov, za katere ste zelo verjetno že večkrat slišali, pa morda niste bili prepričani, kaj točno pomenijo.

 

Dragi bralci, preljube bralke, sedaj si boste lahko tudi vi pred odhodom na naslednjo zabavo, ki jo prireja vaše izbrano športno društvo, nadeli “pametne hlače” in vse navzoče navdušili s kopico naturaliziranih latinskih izrazov (tipi lahko na ta način zapecate kako nadobudno mlado športnico, dečve pa vzbudite interes pri kakem dohtarju ali terapevtu). Če k pametnih hlačam pridate še nekaj kozarcev etanol vsebujoče pijače, pa se bo želeni učinek videa še potrojil! Zahvalo za te bonitete lahko izkažete v obliki večjega samozavedanja in poglobljene ljudi do sočloveka – ali preprosto tako, da me povabite na skodelico zelenega čaja. Oboje je OK. 🙂

Lep, uspešen dan vam želim,

S.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s