Močne punce: 3. del

Posted: 02/09/2011 in Vadba
Oznake: , , ,

Dragi bralci, preljube bralke,

po prvem in drugem delu je na vrsti še tretji prispevek o tem, da ženstvenost in moč vsekakor sta združljivi. Lo-Johansson v svoji Sreči zapiše:

Ko sva nosila prtljago v hiško nad kletjo, me je znova očarala lepota, ki je izžarevala Pinki iz njenega načina vedenja. Med najlepšimi in celo med najbolj erotičnimi prizori je gledati žensko, kadar kaj nosi. Najbolj navaden primer je, da nosi vsakdanje stvari, blago, rože. Na jugu nosijo ženske kruh in vino. Najbolj naravno je, da nosijo otroka. Ženska je nosila toliko tisočletij, da ji je vse telo uravnano za nošnjo. Ženske ne bi mogle vzdržati, če bi ne znale bremen spremeniti v lepoto in umetnost. Ženske nosijo z vsem telesom. Izkušnja jih je naučila, da je treba težo porazdeliti po vsem telesu, drugače je ne bodo zmogle. Zato izbočijo en bok ali povesijo eno rame. Prilagode se pritisku bremena. In po tem je videti, kakšna umetnost se skriva v tem.

Pa si oglejmo to umetnost na nekaj konkretnih primerih:

1. Kellie Davis deli z nami nekaj izsekov s svojega treninga (sklece, počep spredaj, obteženi polmost, veslanje v predklonu)

2. Vedno spremna in silno čedna Neghar Fonooni marljivo oddela cikel vaj z dvema 16 kilskima girijama

3. Jen Grasso odbije neverjetnih 18 in 3/4 zgibov v podprijemu. Svaka čast!

4. Rachel Guy (hehe, pomenljiv priimek, ka-li!) predstavi vrsto utrinkov iz svojih treningov

5. Samska mamica in powerlifterka Julia Ladewski med izvajanjem heavy-ass potiskov ročk s prsi

6. In pa še neusmiljen “povleci/porini” trening razborite Alli McKee

Video material za današnji prispevek sem si sposodil iz prispevka Strong AND feminine odlične Nie Shanks, katere blog Lift like a girl toplo priporočam v branje vsem, ki vas zanima tovrstna tenatika. V omenjenem članku boste našli tudi podrobnejše informacije o predstavljenih puncah – skoraj vse namreč pišejo svoj blog – plus še kak dodaten video, ki morda ni priromal na mojo stran.

Ljudje smo nagnjeni k temu, da pestrost in raznolikost sveta zvedemo na eno samo dimenzijo. Tako so stvari bolj pregledne, jasne in obvladljive. A žal (sic!) je v naravi stvari, da so spremenljive, nestanovitne in kaotične. Noben človek nima samo enega obraza – ima jih neskončno, od katerih so mnogi medsebojno protislovni in se nenehno spreminjajo. In čeprav vseh teh obrazov ne moremo misliti, pa jih lahko – celo moramo – živeti. Blaga odločnost? Nežna trdnost? Rahločutno srce v močnem telesu? Cipa v dekliški oblekici? Vse to – in še več… 😉

Ne postavljajte si umetnih mej. Živite in bodite to, kar ste – v celoti, v polnosti -, ampak iskreno, odprto, reflektirano – in sočutno

Lep dan vam želim,

vaš S.

I like it bouncy bouncy, so throw me up & down
Just give me more and thrill me & turn my world around

Advertisements
Komentarji
 1. PostaniAtlet pravi:

  Slika pa zmaga! 🙂

 2. Tjaša pravi:

  Slikca je ČISTA NESRAMNOST. 😀 *mental pikča, go away!*

  Matr, a te dečve imajo 48 kil ali kako? Koliko je pa to visoko potem? Meter žilet?

  • sebahudin pravi:

   Slik’ca je čisti zakon – you know it is. 🙂

   Hehe, po mojem niso kaj prida visokorasle. Zanimivo bi bilo vedeti natančnejše podatke glede teže in višine. Hm, Domen? 🙂

   • PostaniAtlet pravi:

    Priznam, točnega podatka nimam. Če pa sklepam glede na razmerje višina – premer kolutov, bi rekel, da okrog 150 cm.

 3. Moka pravi:

  OMG 18 in 3/4! :O

 4. Tjaša pravi:

  Jaz imam 165 cm, pa sem v res ekstremni ediciji samo eno jutro JEDVA prišla do 56, večinoma do 57.

  No, ampak dajmo si zdaj še malo razširit področje boja… recimo, da Alli pride v neko družbo v tank topu. Komentarji bodo (spet po mojem spominu) takile:
  – matr si nabacila, ne valja ti (moški komentar)
  – daj drugič si dolge rokave, da me ne bo strah (moški komentar)
  – glej, ko ima hrbet ko’ des’c (ženski)
  – to zihr ni po naravni poti (ženski, izza mojega hrbta)

  No, *meni* se je vse to zdelo patetično in me ne sekira, ampak verjetno je pragmatično žensko, da pač tega ne počne, ker so konsekvence na trgu osebnih vrednosti pač negativne. V bistvu ti družba hitro pove, da si hodeča vagina dentata, da fantki večinoma trpijo za kastracijsko anksioznostjo – skratka, slika, v katero padeš, ni čisto lepa. Ali kot je rekla moja sestra v disciplini: Tjaša, kle ni nič* zate, ko zagrabiš uno vijolično, vsem pade dol.

  No?

  * z “nič” je mislila chocking on cock. 😀

 5. sebahudin pravi:

  Hm, kar opisuješ, je res zajebana situacija – in težko podam nek pameten komentar na tole. Menim pa sledeče: prvič, gotovo obstajajo pripadniki moškega spola, ki jih nagovarja nekoliko bolj “stasita” postava pri ženskah; drugič, verjetno je od vsake posameznice odvisno, v kolikšni meri bo pustila, da večinsko mnenje vpliva na lastno dojemanje same sebe. Dejstvo je, da obstajajo v vseh družbah nekakšne “norme” sprejemljivosti – glede tisoč in ene stvari – in vsakršni odkloni bodo običajno (neformalno) sankcionirani (v to, kako, zakaj itd. se tukaj ne bom spuščal, ker je to po mojem mnenju preobsežna tema za razpravo preko komentarjev:)). Kaj storiti v tem primeru, je težko povedati – menim, da je ena od lepot sodobnosti, da vendarle dopušča (vsaj določeno) mero samostojnega odgovora na to vprašanje. Tako se lahko neka punca npr. odloči, da bo vztrajala pri “svojem stilu” KLJUB vsem tovrstnim opazkam; vsekakor bo ta pot težja, vendar če se je osebno odločila, da ji je ta vidik njene osebnosti res toliko pomemben pomemben, pri njem ne bo popuščala (kljub morebitnim negativnim reakcijam). Kdo drug bo ubral pot kompromisa in ocenil, da specifičen vidik ni vreden negativnega odziva (večine?) družbe, v kateri se nahaja.

  Pri kateri stvari popustiti, pri kateri vztrajati – kje potegniti črto -, sploh pri bolj vsakdanjih stvareh, je težko določiti in dvomim, da obstaja neka splošna formula za reševanje tovrstnih težav. Kot rečeno, se na koncu vse skupaj verjetno res zvede na posameznika, njegove/njene vrednote, želje, cilje ipd.

  Tiste navezave na “choking on cock” pa nisem najbolje razumel. Do elaborate. 🙂

 6. Tjasa pravi:

  Ah, sem mislila, da te bom malo sprovocirala, potem pa tak spravljiv odgovor 🙂
  Mogoče je to tema za četrto inštalacijo? 😀 😀

 7. sebahudin pravi:

  Včasih je prav, da človek iskreno pove, da nima dokončno oblikovanega stališče glede nekega vprašanja in le očrta miselne nastavke, do katerih je zmožen priti. 🙂 Hehe, morda pa bi lahko res več rekli v četrti inštalaciji. Mimo(sosedine)grede: kako kaže z mojim (morebitnim) kolačkom/torto/čemerkoli? 😀

 8. Om Nom Nom pravi:

  Ojej, saj res. 🙂
  Torta… jah, razloži mi, kaj, kdaj, koliko, kater okus…

  • sebahudin pravi:

   🙂 kaj in koliko prepuščam tebi (presenečenje); kdaj je stvar dogovora; okus pa – kakšne so opcije? če sem čisto iskren, bi najraje, da me tudi v tem oziru presenetiš. tako da na koncu ostaneta stvar dogovora le kraj in lokacija pojedine. 😉 🙂

 9. Om Nom Nom pravi:

  OK 🙂
  Ne računat prehitro (mislim, ne ta vikend).

  • sebahudin pravi:

   Haha, brez skrbi. Sporoči, kdaj bi ti ustrezalo, pa se bova zmenila. Glede na to, da gre za tvojo dobro voljo, si le vzemi “all the time you need” (khm, veš, kaj s tem mislim :)).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s