Sebahudinov zajtrk nekoliko drugače

Posted: 14/04/2011 in Prehrana
Oznake: , , ,

Po kanček daljšemu premoru, katerega vzrok so bili obilica drugih obveznosti, raznovrstna druženja in s soncem opiti spomladanski dnevi, se Sebahudin spet oglaša s krajšim prispevkom, to pot – lagodnemu letnemu času primerno – o variaciji na temo prvega – in mnogi bi rekli najpomembnejšega – obroka v dnevu, zajtrka. Kot alternativa običajnemu sadno-proteinsko-s-še-kakšnimi-pridanimi-drobnarijami šejku, ki je moj reden jutranji spremljevalec in o katerem je že bilo govora, človeku (sploh pa orng dedcu, kakršen je Sebahudin :D) kdaj zapaše kaj drugačnega, smelejšega (?!), obilnejšega. To še toliko bolj drži, če gre za prvi obrok po približno poldnevnem (12-urnem) postu. Kaj dobrega smo torej zajtrkovali na to čudovito spomladansko sredo? Odgovorimo najprej z vizualnim in šele nato z besednim materialom:

Na kratko: na koksovem olju popečenih pet jajc z vmešano zamrznjeno zelenjavno grajsko mešanico + nekaj dimljenega bio/eko top šit tofuja + začimbe (poper, sol, timijan) + spomladanska solatna mešanica s paradižnikom, korenčkom, bučnim oljem in balzamičnim kisom. Temu je sledila še sladica:

Jagode, mešanica oreškov, žlička akacijevega medu

Nekoliko manj ogljikovih hidratov kot običajno, zato pa toliko več beljakovin in maščob. Preprosto, obilno, okusno (če odmislite tofu, celo »paleo friendly«) – skratka, top šit. 😉 Priporočamo zaužiti s spodaj pripeto, lahkotno dopadljivo-poplesljivo vižo, ki je tudi meni delala družbo to lepo minulo sredo…

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s