Nekaj sončnih žarkov za brbončince ali Kako popestriti svoj povadbeni šejk

Posted: 15/03/2011 in Prehrana

Dragi bralci in (seveda) bralke, sotrpini in (seveda) sotrpinke v premetavanju železja, današnji prispevek bo zopet nekoliko lahkotnejše narave, in sicer bo šlo za silno nazoren in nadroben (bluzim, ne jemljite resno) prikaz, kako popestriti svoj prvi povadbeni obrok (obvezni proteinski šejk). Pri tem bi veljalo izpostaviti, da zadnje čase kršim eno od osnovnih pravil, ki se jih držim pri pripravi prehrane, in sicer pravilo preprostosti, k čemur sta botrovala (predvsem) dva dejavnika: znanstvo z Blažem (pobalin me peha v dekadenco :)) in najnovejša pridobitev na področju kuharskih pripomočkov (nadjebački palični mešalnik, o katerem je že bilo govora). Zavoljo Blaževega zalaganja z najrazličnejšimi gurmanskimi predlogi in namigi kot tudi v vsakem moškem prisotnega otroškega nagnjenja po preizkušanju novih igrač (naj v svoj bran pristavim, da sem na filter vrečki svojega včerajšnjega Jogi čaja imel priložnost prebrati sledečo misel: »Great people still have chidlren’s heart«, khm!) je torej zadnje čase moja »kuhinja« nekoliko kompleksnejša in barvitejša, kar pa ima dodano prednost, da je posledično zanimivejša za objave na blogu. 🙂 (Je pa treba poudariti – ja, lajšam si dušo -, da so te zastranitve razmeroma blage in nebistvene).

Za našo gurmansko specialiteto 🙂 potrebujemo:

1. Kokosovo vodo (Blaž bi takoj pristavil, da gre za odličen naravni izotonik) – dobite jo v DM-u, trenutno po znižani ceni 0,75 evra (morda bi moral zaprositi za sponzorstvo? ;))

Kokosova voda (v ozadju knjiga “The Age of Absurdity: Why Modern Life Makes It Hard To Be Happy”, ki jo toplo priporočam – te slike imajo tako prehrambeno kot izobraževalno vrednost, prosim lepo)

2. Sirot(k)o v prahu (brez okusa), merico kakava (bio/eko top-šit zadevščina, dediščina moje zadnje partnerice), banana

Banana v ospredju (hm, kaj bi na to porekli freudovci?), bio-eko top-šit alnatura kakav na sredi in uboga sirotica – brez barve, okusa in vonja – v ozadju (boščika sirotka, kdo bo tebe ljubil?!)

3. Pest zmrznjenega jagodičevja

Lepotičke borovničke in vso ostalo jagodičevje, ki se ne rima na “lepotičke” – ja, zavedam se v oči bijočega dejstva, da je na sliki največ jagod – mmg. čigav blog je to?! 🙂

Vse sestavine vržete v bidon, zmešate s paličnim mešalnikom, poveznete čez celotno reč pokrov (ne pozabite ga skrbno priviti!) – and you’re ready to go. 😉

Še obvezne slike prej-potem:

Prej

Potem

Hm, kar malo antiklimaktično, ne? Človek bi pričakoval večje čudo. 🙂

Končni produkt

In, ja, napis pove vse: The Easy Day was Yesterday! Zdaj pa m’rš trenirat!

Advertisements
Komentarji
  1. Blaž pravi:

    Kvalitetno:)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s